Sökmotoroptimering och designförändingar

2011-10-25

Hubba Bygg ville få bättre ranking på Google med sin webbplats. Vi hjälpte till att sökmotoroptimera den med bättre text samt förändringar i koden. Förut var Hubba Byggs design uppbyggd med HTML-tabeller i koden, vilket anses vara felaktigt programmerat och inte följer riktlinjerna från W3C (the World Wide Web Consortium). Består en sida av kod som inte godkänns av W3C, så straffas sidan med lägre ranking hos Google. Därför programmerade vi om stora delar av webbplatsen så att den är programmerad med div-taggar och ett externt style-sheet (CSS).

Vi uppdaterade texten så att den blev mer relevant och så att allt kom i rätt ordning. Vi förbättrade även sökmotoroptimeringen med meta-data som är förslag till Google om vad webbsidan handlar om. På så sätt kan man påverka vad som står i Googles träfflista. Vi lade till title-texter på länkar och alt-texter på bilder. Vi validerade även koden enligt w3c.org.

Uppdatering av design

Vi gjorde en del förändringar i designen. Webbplatsen fick ett nytt, mildare färgschema för att texten skulle bli lättare att läsa. Vår webbdesigner gjorde även en bättre strukturering av galleriet för att det skulle bli mer lättläst samt att de olika delelementen skulle komma i en logisk ordning. Nu ligger bild till vänster, tillhörande bilder till höger och de olika projekten avgränsas med en horisontell linje.

Sökmotoroptimering av webbplats.