Programmering i Drupal

2012-02-07

Webbyrån har programmerat den nya webbplatsen till Ackordscentralen. Webbdesign och projektledning stod reklambyrån Lundberg Stockholm för.

Webbplatsens programmering

Webbplatsen är uppbyggd av flera olika sidmallar och har en sökfunktion. Via sökfunktionen kan besökaren leta efter medarbetare utifrån förnamn, efternamn, tjänst och ort. Det finns mycket information om medarbetarna och man kan bl.a. ladda ned ett digitalt visitkort (V-card) för resp. medarbetare. Ackordscentralen ger även ut en tidning, som finns att ladda ner i PDF-format på webbplatsen.

Två webbsidor på Ackordscentralens webbplats har RSS-flöde, som skickas via mail när webbsidan uppdateras och ny information fylls på. För att prenumerera på RSS-flödet fyller man i namn och e-postadress. Sedan får man verifiera sin mailadress, genom att klicka på en länk i ett välkomstmail.

Publiceringsverktyget Drupal

Ackordscentralens webbplats är programmerad i publiceringsverktyget Drupal. Drupal är open source (öppen källkod) och därmed gratis. Det har en hög säkerhet och många webbutvecklare som bidrar till vidareutveckling av publiceringsverktyet på www.drupal.org.

Kända webbplatser som använder Drupal är bland annat Vita huset, IKEA och NASA.

Ackordscentralens nya webbplats har en stilren design.